Παίζω και Μαθαίνω για τον Κορονοϊό

Πόλοι Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Δ.Μακεδονίας.

Ψηφιακό υλικό με  10 διαδραστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον Κορονοϊό.

Έγινε με το Padlet

Δράση για έναν καλύτερο κόσμο

Η πρωτοβουλία “In action for a better world – Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο” είναι μια οργανωμένη προσπάθεια για την προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ελληνική κοινωνία. Στόχος, η υιοθέτηση καλών και υπεύθυνων πρακτικών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας. 

Το σχολείο μας συμμετέχει στην Εβδομάδα Δράσης για τους Παγκόσμιους Στόχους,18-26 Σεπτεμβρίου, υλοποιώντας δραστηριότητες σχετικές με τον Στόχο 2- Μηδενική Πείνα. 

Με το σύνθημα “Zero Food WasteΜηδενική Σπατάλη Φαγητού“, ξεκίνησε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης σε θέματα σωστής διαχείρισης του φαγητού! 

Τη δράση υλοποιούν από κοινού μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς!! 

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες

Από το 1992 καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρίες. Ταυτόχρονα και η ΕΕ εορτάζει την ημέρα αυτή. 

Το σχολείο μας συμμετέχει στον εορτασμό με βιωματικά παιχνίδια που θα παρουσιάσει η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κα Καλλίνικου Κωνσταντίνα και η δασκάλα του Τμήματος Ένταξης κα Ευγενία Ζηκούλη.

Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι.

Το πεπτικό σύστημα

Το πεπτικό σύστημα σε τέσσερις τρισδιάστες αφίσες που κατασκευάστηκαν ομαδικά από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε΄ τάξης με αφορμή και τη σχολική ύλη και το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων που υλοποιεί το σχολείο μας.