Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας: “Η φαντασία πάει… σχολείο”  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 8-5-2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας (όχι στη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης) απογευματινή δράση για γονείς και παιδιά με θέμα:

        "Πρόληψη βίαιων συμπεριφορών στα πλαίσια της σχολικής τάξης"
             Ομιλήτρια θα είναι η συγγραφέας κα Γεωργία Λάττα.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

 • α΄ μέρος: Βασικές Θεωρητικές γνώσεις – Τι είναι και τι δεν είναι σχολικός εκφοβισμός
 • β΄ μέρος: Παρουσίαση ενδεικτικού σχετικού προγράμματος – Στοχεύοντας στην αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Θα παρουσιαστεί με προβολή εικόνων και θα ακολουθήσουν βιωματικές δράσεις. 

6η Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Το σχολείο μας με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού οργανώνει διάφορες δράσεις για τους μαθητές με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα βίας.

Σας προτείνουμε ακόμη να διαβάσετε κάποιο από τα βιβλία που σταχυολόγησε Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το θέμα αυτό κάνοντας κλικ στη διπλανή εικόνα αλλά και εδώ.

Ενημερωθείτε για τον σχολικό εκφοβισμό από την ιστοσελίδα της “Ευρωπαϊκής καμπάνιας κατά του σχολικού εκφοβισμού” που στη χώρα υλοποιεί το Χαμόγελο του Παιδιού. 

 Διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο Κάνε κλικ στην εικόνα!
Διαβάστε περισσότερα:

paratiritirio

Τα μπαλόνια της φιλίας!

Στα πλαίσια του προγράμματος δράσεων για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ τάξης του σχολείου μας Μπίζιος Γιώργος και Καζακλάρη Καίτη παρουσίασαν στους μαθητές τους σε ηλεκτρονική μορφή τα δυο βιβλία « Τα μπαλόνια της φιλίας» και «Η Μόνα σε καινούριο σχολείο». Τα συγκεκριμένα βιβλία που έχουν σαν θέμα τους την ενδοσχολική βία είναι γραμμένα από παιδιά και απευθύνονται σε παιδιά. Στη συνέχεια οι μαθητές προβληματίστηκαν πάνω στο θέμα, κουβέντιασαν και προσπάθησαν να αναλύσουν τους ήρωες των ιστοριών και να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία εμπνεύστηκαν και έφτιαξαν τα δικά τους μπαλόνια της φιλίας με πολύχρωμα χαρτόνια και κορδέλες, πάνω στα οποία έγραψαν με διάφορα χρώματα τα δικά τους μηνύματα για ένα αρμονικό σχολικό περιβάλλον όπως: «εκφράζομαι ελεύθερα», «ομόνοια», «αγάπη», «δικαιοσύνη», «δεν φοβάμαι», «όχι στη βία», «χαμόγελο» και πολλά άλλα.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Από τη φετινή σχολική χρονιά καθιερώθηκε ο εορτασμός της “Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού” την πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτωβρίου.  Το θέμα της τρέχουσας χρονιάς είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι». Διαβάστε το σχετικό μήνυμα του Υφυπουργού Παιδείας.

Με αφορμή την παραπάνω ημέρα το σχολείο μας υλοποιεί σχετικές δράσεις, αν και ο βροχερός καιρός δεν ευνοεί τις κινητικές δραστηριότητες.

Δείτε και το βιντεάκι "Τα γυαλιά της διαφεροτικότητας" 

Για τα δικαιώματα των παιδιών

Οι μαθητές της  Γ΄ τάξης μαζί με τη δασκάλα τους, κα Νίκη Τερψιάδου, μας δείχνουν με εικαστικές δημιουργίες πώς αντιλαμβάνονται τα δικαιώματά τους. Μια εξαιρετική δουλειά ευαισθητοποίησης των αυριανών πολιτών... Δείτε την.