Διάκριση μαθήτριας σε τοπικό διαγωνισμό έκθεσης

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού και ο Σύλλογος Διδασκόντων  συγχαίρουν θερμά τη μαθήτρια της Ε΄ τάξης Δήμου Θεοδώρα του Βασίλειου και της Αικατερίνης για τη διάκρισή της στον διαγωνισμό έκθεσης του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς έτους 2018 και εύχονται πάντα επιτυχίες να τη συνοδεύουν στο μακρύ ταξίδι της μόρφωσης.

Για περισσότερα.

Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας: “Η φαντασία πάει… σχολείο”  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 8-5-2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας (όχι στη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης) απογευματινή δράση για γονείς και παιδιά με θέμα:

        "Πρόληψη βίαιων συμπεριφορών στα πλαίσια της σχολικής τάξης"
             Ομιλήτρια θα είναι η συγγραφέας κα Γεωργία Λάττα.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

 • α΄ μέρος: Βασικές Θεωρητικές γνώσεις – Τι είναι και τι δεν είναι σχολικός εκφοβισμός
 • β΄ μέρος: Παρουσίαση ενδεικτικού σχετικού προγράμματος – Στοχεύοντας στην αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Θα παρουσιαστεί με προβολή εικόνων και θα ακολουθήσουν βιωματικές δράσεις. 

Διεθνής Ημέρα Μητρικής Γλώσσας

Η 21 Φεβρουαρίου καθιερώθηκε από την UNESCO  -ήδη από το 1999- να εορτάζεται ως Διεθνής Ημέρα Μητρικής Γλώσσας με σκοπό τη προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και της πολύγλωσσης εκπαίδευσης καθώς και τη διάσωση των λιγότερο ομιλουμένων γλωσσών.

Το φετινό σύνθημα είναι “Προς ένα αειφόρο μέλλον μέσω της πολύγλωσσης εκπαίδευσης”.

Πώς εξελίσσονται οι γλώσσες

Ο Τάλως, ο προστάτης της Γ΄τάξης…

Στη Γ΄ τάξη συναντήθηκαν η Γλώσσα (Άνθρωποι και μηχανές), η Ιστορία (Ιάσωνας Μήδεια, Τάλως), τα Μαθηματικά (κύλινδρος), η τέχνη, η ανακύκλωση, η ποίηση και έτσι γεννήθηκε ο Τενεκεδούλης Ρομποτούλης!

Φτιάξαμε τον Τάλω

διαφορετικό από τον… άλλο.

Ο Τάλως προστατεύει την Κρήτη

και ο δικός μας την… Τρίτη.

Είναι γενναίος, δυνατός

και προστάτης της Τρίτης καλός!

Ο Τενεκεδούλης Ρομποτούλης!

WP_20160226_002

Ο γέρος και η θάλασσα, του Ε. Χέμινγουεϊ

Τι να πεις γι’ αυτό το βιβλίο; Το παρουσιάσαμε το 2011, το κάνουμε ξανά τώρα και θα το ξανακάνουμε στο μέλλον. Για όσους το διάβασαν ευκαιρία να το θυμηθούν, για τους άλλους ευκαιρία να το ανακαλύψουν. Και αφορμή να το διαβάσουν.

Αφιέρωνεται στους μαθητές μας για καλό Σαββατοκύριακο! 

«Η τελευταία μαύρη γάτα»

Η μαθήτρια της Δ1 τάξης, Όλγα, εμπνευσμένη από το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, «Η τελευταία μαύρη γάτα», έγραψε ένα ποίημα στο οποίο μας παρουσιάζει την υπόθεση του βιβλίου με το δικό της μοναδικό τρόπο και εικονογραφημένο! Απολαύστε το!

Η Αγγελική Βαρελλά στο σχολείο μας!

Η Αγγελική Βαρελλά

Τη Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015, η γνωστή και καταξιωμένη αλλά και συνάμα τόσο σεμνή και καταδεκτική συγγραφέας κα Αγγελική Βαρελλά επισκέφτηκε το σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος “Η φαντασία πάει σχολείο”.

Κατα τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε και συνομίλησε για 4 ώρες με πάνω από 80 μαθητές των τάξεων Γ΄ έως και ΣΤ΄ αποδεικνύοντας ότι παραμένει δημιουργική και αειθαλής παρά τα 85 χρόνια της.

Οι μαθητές μας την ευχαριστούν για τον χρόνο που τους αφιέρωσε και για τις εμπειρίες που μοιράστηκε μαζί τους και οι δάσκαλοί μας για τα εύσημα που τους έδωσε για το ήθος των μαθητών μας.

Της ευχόμαστε να συνεχίσει το παραγωγικό της έργο και αναμένουμε με αδημονία ένα ακόμη της βιβλίο. 😀