Ζωγραφίζοντας δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι

Απολαύστε δύο συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκη, τον Κεμάλ και την Οδό Ονείρων, μέσα από εικαστικές δημιουργίες των παιδιών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας!

Κλικ στο σύνδεσμο:

https://blogs.sch.gr/lib1dimarg/2020/11/11/zografizontas-dimioyrgies-toy-manoy-chatzidaki/

Κεμάλ

Οδός Ονείρων

Ημέρες Erasmus 2020

Τρεις μέρες εορτασμού του προγράμματος Erasmus+ στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο. 

Το Erasmus είναι… φιλία, συνεργασία, ανακάλυψη, καινοτομία, ταξίδι, διδασκαλία, μάθηση, μοίρασμα, κοινωνικοποίηση, δημιουργία, εκπαίδευση, εμπειρία και ένα σωρό, άλλα, θαυμάσια πράγματα ❤. 

Γιορτάζουμε τις #ErasmusDays2020 στο σχολείο μας, με μια έκθεση φωτογραφιών, από το διαγωνισμό φωτογραφίας 2019, με τίτλο “Ο κόσμος γύρω μας” που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus “Υoung European Journalists” (2017-2020, 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς). 

Διαχέουμε τις καλές πρακτικές, συνδέουμε τους μαθητές μας και τα σχολεία μας και τους δίνουμε κίνητρα να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών-Κυνήγι Θησαυρού

Η EUNIC μας βάζει στο κλίμα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών με ένα διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού σε έναν διαφορετικό ευρωπαϊκό χάρτη.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, η Ευρώπη γιορτάζει την Ημέρα Γλωσσών και φέτος το κάνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Η EUNIC παρουσιάζει φέτος που τα ταξίδια έχουν γίνει πιο δύσκολα ένα διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού με ταξίδια από χώρα σε χώρα σε έναν διαδραστικό χάρτη, έτσι ώστε να γνωρίσουμε μικροί και μεγάλοι τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών και των διαλέκτων.

Ο χάρτης θα είναι ενεργός στις 26 Σεπτεμβρίου, από τις 15.00 ως τις 21.00. Στο διάστημα αυτό, μικροί και μεγάλοι θα κληθούν να λύσουν αινίγματα, των οποίων οι απαντήσεις θα βρίσκονται στις ιστοσελίδες των μελών του δικτύου EUNIC.

Όσοι κατορθώσουν να λύσουν τα αινίγματα, θα συμμετέχουν σε κλήρωση με πολλά δώρα. Η κλήρωση θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού και τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα, αλλά και στις ιστοσελίδες των μελών του δικτύου EUNIC που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Τι είναι η EUNIC;

Η EUNIC (European Union National Institutes of Culture) (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.) είναι μία ένωση εθνικών ή επίσημων πολιτιστικών οργανισμών που εκπροσωπούν τις πολιτιστικές και σε αρκετές περιπτώσεις τις μορφωτικές σχέσεις των χωρών τους με άλλες χώρες.

Για το κυνήγι του θησαυρού, μπείτε εδώ:

http://escaperoute.gr/edl-quiz/

 

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες

Από το 1992 καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρίες. Ταυτόχρονα και η ΕΕ εορτάζει την ημέρα αυτή. 

Το σχολείο μας συμμετέχει στον εορτασμό με βιωματικά παιχνίδια που θα παρουσιάσει η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κα Καλλίνικου Κωνσταντίνα και η δασκάλα του Τμήματος Ένταξης κα Ευγενία Ζηκούλη.

Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι.

Αγαπώ το περιβάλλον

Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και γνωριμίας με το περιβάλλον που θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ τάξης.

Εύγε!


Το πεπτικό σύστημα

Το πεπτικό σύστημα σε τέσσερις τρισδιάστες αφίσες που κατασκευάστηκαν ομαδικά από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε΄ τάξης με αφορμή και τη σχολική ύλη και το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων που υλοποιεί το σχολείο μας.