Λουλούδια… είναι η εποχή τους!

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ τάξης του ολοήμερου τμήματος και η καθηγήτρια Αγγλικών κα Κλειώ Μουτιάδου, και πάλι, μας παρουσιάζουν αυτή τη φορά διάφορα λουλούδια στα αγγλικά, φυσικά. Η άνοιξη είναι εδώ και εμπνέει…

Κουτί πρώτων βοηθειών

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ τάξης του ολοήμερου τμήματος και η καθηγήτρια Αγγλικών κα Κλειώ Μουτιάδου μας παρουσιάζουν τα περιεχόμενα ενός κουτιού πρώτων βοηθειών.

Ο Τάλως, ο προστάτης της Γ΄τάξης…

Στη Γ΄ τάξη συναντήθηκαν η Γλώσσα (Άνθρωποι και μηχανές), η Ιστορία (Ιάσωνας Μήδεια, Τάλως), τα Μαθηματικά (κύλινδρος), η τέχνη, η ανακύκλωση, η ποίηση και έτσι γεννήθηκε ο Τενεκεδούλης Ρομποτούλης!

Φτιάξαμε τον Τάλω

διαφορετικό από τον… άλλο.

Ο Τάλως προστατεύει την Κρήτη

και ο δικός μας την… Τρίτη.

Είναι γενναίος, δυνατός

και προστάτης της Τρίτης καλός!

Ο Τενεκεδούλης Ρομποτούλης!

WP_20160226_002

Ένα δυτικό έθιμο…

Η λέξη Halloween σημαίνει το βράδυ πριν τη γιορτή των Αγίων Πάντων. Για τον δυτικό κόσμο είναι το αποκριάτικο καρναβάλι (31η Οκτωβρίου). Ντύνονται όλοι με τρομακτικά κοστούμια και κουβαλούν κολοκύθες φωτισμένες τις οποίες έχουν αδιάσει και σχηματίσει τρομακτιά σχέδια. Οι μάγισσες, οι αράχνες και τα φαντάσματα είναι τα συνήθη σύμβολα. Τα παιδιά φορούν τις τρομακτικές τους στολές και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας: “κέρασμα ή κόλπο”. Οι νοικοκυραίοι φροντίζουν για το κέρασμα διαφορετικά θα υποστούν τις δυσάρεστες συνέπειες που επιβάλλει το έθιμο. Οι φωτισμένες κολοκύθες,έθιμο της κέλτικης παράδοσης, μας θυμίζουν έναν τσιγγούνη σιδηρουργό ονόματι Jack ο οποίος όσο ζούσε δεν έκανε ούτε μία καλή πράξη και στην άλλη ζωή τιμωρήθηκε να περιπλανιέται στο σκοτάδι και να μη βρίσκει τη γαλήνη. Γι’ αυτό κουβαλούσε πάντα ένα φανάρι. Οι μαθητές της Ε’ τάξης και της Γ’ του ολοήμερου τμήματος έφτιαξαν σε συνεργασία με την καθηγήτρια Αγγλικών, κα Κλειώ Μουτιάδου, τις παρακάτω κατασκευές με πολύ μεράκι.

  :evil:  Happy Halloween :twisted: 

Η Γ΄ τάξη καλωσορίζει την άνοιξη!

Η Όλγα της Γ΄ τάξης ετοίμασε εκ μέρους των συμμαθητών της ένα ποιηματάκι και μια κάρτα για τον ερχομό της άνοιξης και του Πάσχα. Δείτε, διαβάστε ακούστε!

Ήρθε η άνοιξη

και οι άνθρωποι χάρηκαν τόσο πολύ

που φύτρωσαν ευωδιαστά λουλούδια

μέσα στην δικιά τους την αυλή!

Γύρισαν και τα πουλιά

βρήκαν σπουργίτια στις φωλιές τους

μα δε θυμωσαν πολύ

φαίνεται θα ήταν στις καλές τους!

 

Φόρεσαν μάρτη τα παιδιά

δεν μάλωναν πια.

Υψώσαμε και την ελληνική σημαία

για να τιμήσουμε τους ήρωες του ?21!

Αυτή είναι η άνοιξη λοιπόν

γέλιο, ικανοποίηση και χαρά!

Είναι φαίνεται η εποχή

που αφιερώθηκε στα παιδιά!

Τα μπαλόνια της φιλίας!

Στα πλαίσια του προγράμματος δράσεων για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ τάξης του σχολείου μας Μπίζιος Γιώργος και Καζακλάρη Καίτη παρουσίασαν στους μαθητές τους σε ηλεκτρονική μορφή τα δυο βιβλία « Τα μπαλόνια της φιλίας» και «Η Μόνα σε καινούριο σχολείο». Τα συγκεκριμένα βιβλία που έχουν σαν θέμα τους την ενδοσχολική βία είναι γραμμένα από παιδιά και απευθύνονται σε παιδιά. Στη συνέχεια οι μαθητές προβληματίστηκαν πάνω στο θέμα, κουβέντιασαν και προσπάθησαν να αναλύσουν τους ήρωες των ιστοριών και να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία εμπνεύστηκαν και έφτιαξαν τα δικά τους μπαλόνια της φιλίας με πολύχρωμα χαρτόνια και κορδέλες, πάνω στα οποία έγραψαν με διάφορα χρώματα τα δικά τους μηνύματα για ένα αρμονικό σχολικό περιβάλλον όπως: «εκφράζομαι ελεύθερα», «ομόνοια», «αγάπη», «δικαιοσύνη», «δεν φοβάμαι», «όχι στη βία», «χαμόγελο» και πολλά άλλα.