Ο Παντεσπάνιους κι εγώ

Tο βιβλίο «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ ? Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη» αποτελεί καρπό της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 από τη Sanofi υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Μέσα από το βιβλίο ενημερωνόμαστε για τη νόσο αυτή και βοηθούμε τα παιδιά “που ζουν με διαβήτη, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους”.

Ο Παύλος, ο 11χρονος ήρωας του βιβλίου, αιφνιδιάζεται όταν μαθαίνει ότι έχει παιδικό διαβήτη. Η πρόκληση είναι μεγάλη και αλλάζει τη συμπεριφορά του στο σπίτι και στο σχολείο. Θα καταφέρει ο Παύλος να καταλάβει ότι «δεν είναι δύσκολο να ζεις με τον διαβήτη αλλά το δύσκολο είναι να ζεις για τον διαβήτη»;

Η συνέχεια στο βιβλίο...

Ο Παντεσπάνιους κι εγώ

Βιολογική γεωργία, τι ξέρεις;

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τη βιολογική γεωργία και τα βιολογικά ή οργανικά προϊόντα. Τι γνωρίζουμε, όμως, πραγματικά για τη βιολογική γεωργία; Πώς και γιατί  η ΕΕ προωθεί την ανάπτυξη αυτής της μορφής γεωργίας; Αυτές και άλλες απαντήσεις θα βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα της ΕΕ και στην ενότητα που ανέπτυξε ειδικά για τα παιδιά.

Καλή μελέτη!

Βιολογική γεωργία Η γωνία των παιδιών

bg