Το πεπτικό σύστημα

Το πεπτικό σύστημα σε τέσσερις τρισδιάστες αφίσες που κατασκευάστηκαν ομαδικά από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε΄ τάξης με αφορμή και τη σχολική ύλη και το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων που υλοποιεί το σχολείο μας.

Ο Παντεσπάνιους κι εγώ

Tο βιβλίο «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ ? Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη» αποτελεί καρπό της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 από τη Sanofi υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Μέσα από το βιβλίο ενημερωνόμαστε για τη νόσο αυτή και βοηθούμε τα παιδιά “που ζουν με διαβήτη, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους”.

Ο Παύλος, ο 11χρονος ήρωας του βιβλίου, αιφνιδιάζεται όταν μαθαίνει ότι έχει παιδικό διαβήτη. Η πρόκληση είναι μεγάλη και αλλάζει τη συμπεριφορά του στο σπίτι και στο σχολείο. Θα καταφέρει ο Παύλος να καταλάβει ότι «δεν είναι δύσκολο να ζεις με τον διαβήτη αλλά το δύσκολο είναι να ζεις για τον διαβήτη»;

Η συνέχεια στο βιβλίο...

Ο Παντεσπάνιους κι εγώ

Βιολογική γεωργία, τι ξέρεις;

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τη βιολογική γεωργία και τα βιολογικά ή οργανικά προϊόντα. Τι γνωρίζουμε, όμως, πραγματικά για τη βιολογική γεωργία; Πώς και γιατί  η ΕΕ προωθεί την ανάπτυξη αυτής της μορφής γεωργίας; Αυτές και άλλες απαντήσεις θα βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα της ΕΕ και στην ενότητα που ανέπτυξε ειδικά για τα παιδιά.

Καλή μελέτη!

Βιολογική γεωργία Η γωνία των παιδιών

bg

Αγγλικά Ολοήμερου Τμήματος

Άλλο ένα έργο των μαθητών του μήματος Αγγλικών του Ολοήμερου που έγινε με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κας Κλειώς Μουτιάδου.

Αυτή τη φορά το θέμα μας είναι η διατροφή και ειδικότερα τα γλυκά “Αναγκαιότητα ή πλεονασμός;” ας είμαστε προσεχτικοί στην κατανάλωσή τους… Παν μέτρον άριστον! Εκτός από αγγλικά, λοιπόν, μαθαίνουμε και υιοθετούμε σωστές διατροφικές συνήθειες!

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Με αφορμή την 24η Οκτωβρίου, που καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, το σχολείο μας διοργάνωσε σχετική ομιλία με τη διατροφολόγο του Νοσοκομείου Καστοριάς κ. Ιωαννίδου την Τετάρτη 22/10/2014.

Παράλληλα, σας παραπέμπουμε σε σχετικές δραστηριότητες που εκπόνησε το σχολείο μας για το θέμα αυτό:

Το κουίζ της κυρα-Διατροφής
Επιτραπέζιο παιχνίδι για την διατροφή
Βρες το αίνιγμα

Και, φυσικά, συστήνουμε την Γωνιά των Παιδιών στα πλαίσια του προγράμματος ΕΥΖΗΝ και την σχετική παρουσίαση για την εν λόγω Ημέρα.