Στο Νυμφαίο με τις αρκούδες!

Χτες το σχολείο επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο καταφύγιο  της αρκούδας του Αρκτούρου στο γραφικό Νυμφαίο της Φλωρινάς. Επιστρέψαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Συστηθήκαμε και με τον Ούσκο…

Η Ε΄ τάξη στην Αγία Παρασκευή…

Η Ε΄ τάξη, συνοδεία των δασκάλων κ.κ. Γεώργιου Μπίζιου και Αναστάσιου Μελιόπουλου, επισκέφτηκε την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ο σκοπός της επίσκεψης δεν ήταν ο εκκλησιασμός των μαθητών, αλλά η ενημέρωσή τους για το πολύπλευρο κοινωνικό έργο της τοπικής εκκλησίας. Ο πάτερ Λεωνίδας Μπάρδος, πάντα φιλόξενος, υπομονετικός και πρόθυμος, τους ξενάγησε στην εκκλησία και στους βοηθητικούς χώρους εξηγώντας στους μαθητές πώς δεκάδες συμπολίτες μας και όχι μόνο βοηθούνται να ξεπεράσουν τα οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα που βιώνουν ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης. 

 

  • Αγία Παρασκευή
  • jquery slider
wowslider by WOWSlider.com v8.6

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Κοζάνη- Αιανή

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 το σχολείο ταξίδεψε στην Κοζάνη όπου παρακολούθησε την εξαιρετική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης “Αργοναυτική εκστρατεία”.

Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, ξεναγηθήκαμε και συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενδυμασία των αρχαίων Ελλήνων.

Επιστρέψαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στη Βουλή των Ελλήνων

Μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Αναστάσιο Ξανθόπουλο και τον δάσκαλο κ. Γεώργιο Μπεροπούλη. Στα πλαίσια της τριήμερης αυτής καθόδου στην Αθήνα (29-31 Μαρτίου 2014) επισκεφτήκαμε ακόμη:

  • Τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών.
  • Τον Βράχο της Ακρόπολης και το νέο μουσείο της
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Τη θεατρική παράσταση το “Νησί των θησαυρών” στο Μέγαρο Μουσικής
  • Το Αττικό ζωολογικό πάρκο

Στη Βουλή μας υποδέχτηκε η πάντα φιλόξενη Βουλευτής Καστοριάς κα. Μαρία Αντωνίου και ο Βουλευτής κ. Σπύρος Χαλβατζής, πρώην συμπολίτης μας. Πάρτε μια μικρή μόνο γεύση…

Διδακτική επίσκεψη Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων…

Οι τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ παρακολούθησαν, και απόλαυσαν, στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης τη θεατρική παράσταση “Χίλιες και μια νύχτες”. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΗ και το παρακείμενο ορυχείο της Μαυροπηγής.

Η Άννα της ΣΤ΄τάξης γράφει για τις εντυπώσεις της για τα παραπάνω:

Το πρωί ξύπνησα γεμάτη με κέφι και χαρά. Ετοιμάστηκα, έφαγα, ντύθηκα, πλύθηκα και πήγα στο σχολείο. Όταν έφτασα είχα αγωνία και άγχος, αλλά μετά μου πέρασε.

Το γκρίζο φόρεμα του ουρανού ήταν λερωμένο από τα κάτασπρα σύννεφα και ο ήλιος έπαιζε κρυφτό μαζί τους. Το θέαμα ήταν μαγευτικό.

Μετά από μερικά λεπτά το λεωφορείο ήρθε. Μπήκαμε μέσα για να μετρηθούμε. Μπήκαμε με μια χαρούμενη διάθεση γιατί ακούγαμε τραγούδια που είχε φέρει η Τζότζη. Continue reading

Διδακτική επίσκεψη Α΄, Β΄ & Γ΄ τάξεων…

Οι τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄ επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 10/2/2014 το Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους στο Νόστιμο και το εκεί μικρό Λαογραφικό Μουσείο του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου. Ευχαριστούμε για την ξενάγηση και τη φιλοξενία την κα Μίνα Καλτσιάδου-Αναστασίου, δημοτική σύμβουλο του Δήμου Άργους Ορεστικού, και τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου, φύλακα του Μουσείου.