28η Οκτωβρίου 1940

28η Οκτωβρίου 1940

Ημέρα Μνήμης, Ημέρα Γιορτής, Ημέρα Εθνικής Υπερηφάνειας. 

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που γιορτάζει την είσοδο της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!! 

Με παράδοση Σημαίας, με ομιλίες, με παρουσιάσεις, με καλλιτεχνικές δημιουργίες, αλλά και μια καταπληκτική έκθεση εφημερίδων της εποχής (από το προσωπικό αρχείου του εκπαιδευτικού μας, Κοσμά Μπίρτσου ) γιορτάσαμε την Εθνική μας Επέτειο!! 

Συγχαρητήρια σε όλους τους άξιους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, που σε πρωτόγνωρες συνθήκες, τίμησαν την 28η Οκτωβρίου 1940 και διατήρησαν υψηλό το φρόνημα!! 

Xρόνια πολλά κι ελεύθερα!!! Χρόνια πολλά και ελεύθερα!!

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

Βακιρτζής Γεώργιος, Πόλεμος του 40Η σχολική γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 στις 8.30 π.μ. από τις τάξεις Γ΄και Δ΄. Το Ολοήμερο Τμήμα δε θα λειτουργήσει την ημέρα αυτή και οι μαθητές θα αποχωρήσουν μετά τη γιορτή εκτός του τμήματος της παρέλασης που θα παραστεί στο Ηρώο της πόλης για την κατάθεση στεφάνου.

Τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019, θα γίνει εκκλησιασμός και στις 12.00 μ.μ. θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση.

Πρόγραμμα 28ης_Οκτωβρίου_2019-20

Εντωμεταξύ, ακούστε:

 Το απόσπασμα από το Άξιον εστί του Οδυσσεά Ελύτη από το βιβλίο Γλώσσας της Ε΄ τάξης. Διαβάζουν οι Κωνσταντίνος και Χρυσόστομος

Ένα απόσπασμα από το Ανθολόγιο του Ν. Βρεττάκου Ένας στρατιώτης μουρμουρίζει στο αλβανικό μέτωπο.

...ή παίξτε με το στεφάνι που θα καταθέσουμε.

Η σημαία μας γιορτάζει!

Η Γιορτή της Σημαίας πλησιάζει (27/10) και το σχολείο μας τιμά το εθνικό σύμβολο.
Δοκιμάστε το και εσείς ή κατεβάστε, εκτυπώστε και μπογιατίστε τη σημαία μας σε χαρτί ή κάντε και τα δύο!

Καλή σας επιτυχία!

και για όσους επιμένουν στο χαρτί...

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940

Βακιρτζής  Γεώργιος, Πόλεμος του 40Το σχολείο ξεκινά τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 με προσκεκλημένο τον συντοπίτη μας κ. Αλέκο Παπανικολάου, ο οποίος θα μοιραστεί με τους μαθητές μας μνήμες της εποχής του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

Η σχολική γιορτή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27/10 στις 9.00 και τελειώνει στις 10.30 π.μ. Ακολουθεί μετάβαση στο Μνημείο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνου.

Δείτε το πρόγραμμα της σχολικής γιορτής...
...και τους  πρωταγωνιστές με τα κείμενα της γιορτής

Την Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 θα γίνει εκκλησιασμός και στις 12.00 π.μ. θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση.

Εντωμεταξύ, ακούστε από τους μαθητές Γκαμπριέλα, Κωνσταντίνο και Γιώργο της ΣΤ΄ τάξης ένα απόσπασμα από το Ανθολόγιο του Ν. Βρεττάκου Ένας στρατιώτης μουρμουρίζει στο αλβανικό μέτωπο.

...ή παίξτε με το στεφάνι που θα καταθέσουμε.

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

Φ Τ Ι Α Ξ Τ Ε  ΤΟ  Π  Α Ζ Λ !Ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής, κ. Δημήτριος Ι. Χατσέρας, τίμησε σήμερα με την παρουσία του το σχολείο μας αποδεχόμενος την πρόσκληση των Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων και μας μίλησε για τα χρόνια της κατοχής στο Άργος Ορεστικό. Ο ίδιος έχασε στην αντίσταση τον επίσης, γιατρό πατέρα του και οι κατακτητές φυλάκισαν τη μητέρα του και έκαψαν το πατρικό του σπίτι στο Άργος Ορεστικό. Έζησε στα βουνά ως Αετόπουλο και τώρα πια στα 75 του χρόνια το ηθικό του και η αγάπη του για την πατρίδα παραμένουν, όπως μας έδειξε με τον διάλογο που είχε με τους μαθητές μας, σε υψηλότατα επίπεδα. Μας θύμισε, μάλιστα, και ένα αντάρτικο τραγούδι  από τα χρόνια εκείνα. Το αντιγράφουμε από το βιβλίο του “Στ’ Απόσκια του Διλόφου”.

Πάνω στην όμορφη Πίνδο

Δεν είναι πια Γερμανοί

Δεν σκιάζει τώρα τον ήλιο

Μαυρίλα φασιστική

 

Τ΄αντρειωμένα ανταρτάκια

Εργάτες της λευτεριάς

Διώξαν τα μαύρα κοράκια

Τα σπλάχνα της δόλιας γενιάς

 

  • Η σχολική γιορτή ξεκινά την Παρασκευή 25/10 στις 9.30 και τελειώνει στις 10.30 π.μ. Ακολουθεί μετάβαση στο Μνημείο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνου.
  • Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013 θα γίνει εκκλησιασμός και στις 12.00 π.μ. θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση.

Εντωμεταξύ, ακούστε από τους μαθητές Γκαμπριέλα, Κωνσταντίνο και Γιώργο της Ε΄τάξης ένα απόσπασμα από το Ανθολόγιο του Ν. Βρεττάκου Ένας στρατιώτης μουρμουρίζει στο αλβανικό μέτωπο.