Κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Διδασκόντων

Κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Διδασκόντων! Ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί ήταν ο συνάδελφος  Aναστάσιος Μελιόπουλος. Δώρισε, μάλιστα, το χρηματικό βραβείο στη Σχολική μας Βιβλιοθήκη για την αγορά νέων τίτλων.

Η κοπή της βασιλόπιτας του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (για εκπαιδευτικούς και μαθητές) έγινε την ημέρα εορτασμού των 3 Ιεραρχών, με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας. 

Υγεία ευχόμαστε, σε όλους, τύχη και καλή δύναμη σε ότι άλλο μας φέρει η χρονιά αυτή. 

της

Ενδοσχολική επιμόρφωση

Ενδοσχολική επιμόρφωση με τον δάσκαλο Αναστάσιο Μελιόπουλο και παρουσίαση της ιστοσελίδας του https://blogs.sch.gr/meliopoulo/ η οποία περιέχει άφθονο και πολύ προσεγμένο εκπαιδευτικό υλικό. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τη χρήση και τις δυνατότητες της, με στόχο την ανανέωση και τον εμπλουτισμό της καθημερινής διδασκαλίας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε δύο κύκλους, για να τηρηθούν τα αντί – Covid-19 μέτρα. Συγχαρητήρια στον Τάσο για την αξιόλογη δουλειά και θερμές ευχαριστίες που ανταποκρίνεται πάντα στις προσκλήσεις μας.

Έρευνα -Μηδενική Πείνα, για έναν καλύτερο κόσμο

In action for a better world

Ελληνική Εβδομάδα Δράσης για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, 18-26 Σεπτεμβρίου.
Action for a Better World – Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο.
Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, η Στ΄Τάξη του σχολείου μας, με τη δασκάλα τους Καίτη Καζακλάρη, πραγματοποίησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα,  την Τετάρτη 23/9/2020 και την Πέμπτη 24/9/2020 σε σύνολο μαθητών 87.

Την Τετάρτη, το φαγητό που μαζεύτηκε στον ειδικά διαμορφωμένο κάδο ήταν 500 γραμμάρια, μόνο όμως από το κολατσιό των παιδιών.

 

Την Πέμπτη  το φαγητό που συγκεντρώθηκε ήταν 2.100 γραμμάρια συμπεριλαμβανομένου και του μεσημεριανού φαγητού.

 

Το παρακάτω γράφημα δείχνει τα στοιχεία της έρευνας:

Μελετώντας τα παραπάνω στοιχεία διαπιστώνουμε πως το κάθε παιδί, από το σύνολο των 87, πετάει καθημερινά 6 γραμμάρια φαγητού από το κολατσιό του και 24 γραμμάρια από κολατσιό και μεσημεριανό μαζί.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η ίδια έρευνα και στο σπίτι των παιδιών με συμμετοχή ολόκληρης της οικογένειας. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά καθώς το 50% των συμμετεχόντων οικογενειών δεν πετάνε καθόλου φαγητό. Το παρακάτω γράφημα αποτυπώνει τα στοιχεία της έρευνας:

Μέσα λοιπόν από αυτή την έρευνα στέλνουμε ηχηρό το μήνυμα πως οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Άργους Ορεστικού και οι οικογένειές τους δεν πετάνε το φαγητό που τους περισσεύει, αλλά το διαχειρίζονται με διαφορετικό τρόπο έτσι ώστε να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

Όλοι μαζί στον αγώνα για μηδενική πείνα στον πλανήτη μας!!!!

14ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» της ΕΜΕ

H Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει τον 14ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, κατά τις ώρες 8.15 έως 10.15.

Καλή επιτυχία στις μαθήτριες και τους μαθητές μας που θα διαγωνιστούν και φέτος.

8ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Φυσικών της ΕΕΦ

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού της ΕΕΦ  (θέματα και λύσεις προηγούμενων ετών Ε΄τάξης και ΣΤ΄τάξης), για τους μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων του οποίου η πρώτη φάση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 05/3/2020.  Η β’’ φάση του Διαγωνισμού θα διενεργηθεί στις 02/05/2020 σε εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Καλή επιτυχία στις μαθήτριες και τους μαθητές μας που θα διαγωνιστούν και φέτος. 

Κοινωνική προσφορά

Το σχολείο μας συνεχίζοντας τις δράσεις περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης πρόσφερε στον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου “Η Αντηρίδα” μια σημαντική ποσότητα πλαστικών καπακιών που ανακύκλωσαν οι μαθήτριες και οι  μαθητές μας, προκειμένου κάποιος συνάνθρωπός μας να αποκτήσει το αναπηρικό αμαξίδιο που χρειάζεται. 

Είναι η τρίτη φορά την τρέχουσα σχολική χρονιά που παραδίδουμε υλικό για τον παραπάνω σκοπό σε συλλόγους που το έχουν ανάγκη.

Τη μεταφορά και παράδοση της ποσότητας των υλικών στη Θεσσαλονίκη έκανε με δική του εθελοντική πρωτοβουλία ο εξαιρετικός συνάδερφος κ. Μπίρτσος Κοσμάς. 

Και, φυσικά, συνεχίζουμε κάνοντας την προσφορά τρόπο ζωής...