Έρευνα -Μηδενική Πείνα, για έναν καλύτερο κόσμο

In action for a better world

Ελληνική Εβδομάδα Δράσης για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, 18-26 Σεπτεμβρίου.
Action for a Better World – Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο.
Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, η Στ΄Τάξη του σχολείου μας, με τη δασκάλα τους Καίτη Καζακλάρη, πραγματοποίησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα,  την Τετάρτη 23/9/2020 και την Πέμπτη 24/9/2020 σε σύνολο μαθητών 87.

Την Τετάρτη, το φαγητό που μαζεύτηκε στον ειδικά διαμορφωμένο κάδο ήταν 500 γραμμάρια, μόνο όμως από το κολατσιό των παιδιών.

 

Την Πέμπτη  το φαγητό που συγκεντρώθηκε ήταν 2.100 γραμμάρια συμπεριλαμβανομένου και του μεσημεριανού φαγητού.

 

Το παρακάτω γράφημα δείχνει τα στοιχεία της έρευνας:

Μελετώντας τα παραπάνω στοιχεία διαπιστώνουμε πως το κάθε παιδί, από το σύνολο των 87, πετάει καθημερινά 6 γραμμάρια φαγητού από το κολατσιό του και 24 γραμμάρια από κολατσιό και μεσημεριανό μαζί.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η ίδια έρευνα και στο σπίτι των παιδιών με συμμετοχή ολόκληρης της οικογένειας. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά καθώς το 50% των συμμετεχόντων οικογενειών δεν πετάνε καθόλου φαγητό. Το παρακάτω γράφημα αποτυπώνει τα στοιχεία της έρευνας:

Μέσα λοιπόν από αυτή την έρευνα στέλνουμε ηχηρό το μήνυμα πως οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Άργους Ορεστικού και οι οικογένειές τους δεν πετάνε το φαγητό που τους περισσεύει, αλλά το διαχειρίζονται με διαφορετικό τρόπο έτσι ώστε να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

Όλοι μαζί στον αγώνα για μηδενική πείνα στον πλανήτη μας!!!!

14ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» της ΕΜΕ

H Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει τον 14ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, κατά τις ώρες 8.15 έως 10.15.

Καλή επιτυχία στις μαθήτριες και τους μαθητές μας που θα διαγωνιστούν και φέτος.

8ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Φυσικών της ΕΕΦ

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού της ΕΕΦ  (θέματα και λύσεις προηγούμενων ετών Ε΄τάξης και ΣΤ΄τάξης), για τους μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων του οποίου η πρώτη φάση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 05/3/2020.  Η β’’ φάση του Διαγωνισμού θα διενεργηθεί στις 02/05/2020 σε εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Καλή επιτυχία στις μαθήτριες και τους μαθητές μας που θα διαγωνιστούν και φέτος. 

Το πεπτικό σύστημα

Το πεπτικό σύστημα σε τέσσερις τρισδιάστες αφίσες που κατασκευάστηκαν ομαδικά από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε΄ τάξης με αφορμή και τη σχολική ύλη και το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων που υλοποιεί το σχολείο μας.

Η ανακαινισμένη βιβλιοθήκη μας!

Με χαρά και περηφάνια σας παρουσιάσουμε τον ανακαινισμένο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης η οποία φιλοξενεί περίπου 2.000 τίτλους βιβλίων! Νέο πάτωμα, ταπετσαρίες, φρεσκοβαμμένοι τοίχοι και σύγχρονος ψηφιακός εξοπλισμός συνθέτουν το νέο τοπίο της απόδρασης στη γνώση και τη φαντασία.

Ευελπιστούμε η απόλαυση της αισθητικής αναβάθμισης να συνδυαστεί με αυτήν της λογοτεχνικής ανάγνωσης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη γενναιοδωρία και την πίστη του στη λειτουργία της βιβλιοθήκης ως μοχλού καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας, τον Δήμο Άργους Ορεστικού για την πολύτιμη βοήθειά του και, φυσικά, το ΥΠΠΕΘ για την χρηματοδότηση και υποστήριξη των σχολικών βιβλιοθηκών μέσω της δημιουργίας σχετικού δικτύου.