Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα – 115 χρόνια από τον θάνατο του Παύλου Μελά

Την Κυριακή 13/10/2019 γιορτάζεται η Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα. Η Π.Ε. Καστοριάς έχει προγραμματίσει τον εορτασμό στην τοπική κοινότητα Μελά, όπου σκοτώθηκε στις 13/10/1904 ο αείμνηστος Παύλος Μελάς. Φέτος, λοιπόν, συμπληρώνονται 115 χρόνια από τον θάνατο της εμβληματικότερης, ίσως, φυσιογνωμίας του Μακεδονικού Αγώνα.

Το σχολείο τιμώντας την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα έχει προγραμματίσει σχετική εορταστική εκδήλωση την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Δείτε και τρία σχετικά βίντεο για τη ζωή του πρωτοπόρου αγωνιστή.

         

Ακούστε το εμβατήριο για τον Παύλο Μελά:

Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα – 111 χρόνια από τον θάνατο του Παύλου Μελά

Την Κυριακή 18/10/2015 γιορτάζεται η Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα. Η Π.Ε. Καστοριάς έχει προγραμματίσει τον εορτασμό στην τοπική κοινότητα Μελά, όπου σκοτώθηκε στις 13/10/1904 ο αείμνηστος Παύλος Μελάς.

Φέτος, λοιπόν, συμπληρώνονται 111 χρόνια από τον θάνατο της εμβληματικότερης, ίσως, φυσιογνωμίας του Μακεδονικού Αγώνα. Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τιμά την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα με ένα μικρό αφιέρωμα των Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων στον ήρωα Παύλο Μελά.

Δείτε και τρία σχετικά βίντεο για τη ζωή του πρωτοπόρου αγωνιστή.

         

Ακούστε το εμβατήριο για τον Παύλο Μελά:

Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα

Την Κυριακή 13/10/’13 γιορτάζεται η “Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα”. Το σχολείο μας τιμώντας την επέτειο αυτή κάλεσε τη φιλόπονη δασκάλα κα. Σόνια Ευθυμιάδου-Παπασταύρου να αναφερθεί στα τόσο ταραγμένα χρόνια, ειδικά για τον τόπο μας, του πολυμέτωπου αυτού Αγώνα.

Την ευχαριστούμε που αποδέχτηκε τόσο πρόθυμα την πρόσκλησή μας και την συγχαίρουμε για την εξαιρετική αφήγηση των γεγονότων. Συνδυάζοντας την επιστημονική-ιστορική εγκυρότητα με την παιδαγωγική ευαισθησία που μόνο μια εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία μπορεί  να διαθέτει, κατάφερε να αιχμαλωτίσει την προσοχή των μαθητών ταξιδεύοντάς τους στο πρόσφατο παρελθόν.