Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Το φετινό σύνθημα: "Τα βιβλία μας βοηθούν να μη βιαζόμαστε."

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Με αφορμή την ημέρα αυτή οι υπεύθυνοι δάσκαλοι της σχολικής βιβλιοθήκης μας έχουν σχεδιάσει ένα πλήθος δράσεων φιλαναγνωσίας.

Διεθνής Ημέρα Μητρικής Γλώσσας

Η 21 Φεβρουαρίου καθιερώθηκε από την UNESCO  -ήδη από το 1999- να εορτάζεται ως Διεθνής Ημέρα Μητρικής Γλώσσας με σκοπό τη προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και της πολύγλωσσης εκπαίδευσης καθώς και τη διάσωση των λιγότερο ομιλουμένων γλωσσών.

Το φετινό σύνθημα είναι “Προς ένα αειφόρο μέλλον μέσω της πολύγλωσσης εκπαίδευσης”.

Πώς εξελίσσονται οι γλώσσες

Ημέρα εργασίας…

Τι γιορτάζουν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς την πρώτη Δευτέρα κάθε Σεπτεμβρίου; Η επίσημη ομοσπονδιακή αργία της Ημέρας Εργασίας από το 1894 συμβολίζει τους αγώνες των εργαζομένων για την κατάργηση της παιδικής εργασίας, το δικαίωμα στο συνδικαλισμό, την πληρωμή δίκαιων ημερομισθίων και άλλα εργατικά δικαιώματα, όπως η κοινωνική ασφάλιση. Θυμίζει την ευρωπαϊκή Πρωτομαγιά. Το βίντεο θα μας διαφωτίσει…

Το αγόρι με τη βαλίτσα

Στις 29 Ιανουαρίου 2016 το σχολείο μας θα παρακολουθήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας την επίκαιρη παράσταση του ΚΘΒΕ “Το άγορι με τη βαλίτσα” με θέμα το προσφυγικό ζήτημα.

Με αφορμή την παράσταση αυτή σας καλούμε να υπογράψετε και εσείς στην εκστρατεία για την “απονομή Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη.”

Συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες – μετανάστες

“Να ξέρεις ότι το παραπανίσιο ψωμί που έχεις ανήκει στον άνθρωπο που πεινά. Το ρούχο που φυλάς σε ντουλάπες ανήκει σε αυτόν που δεν έχει τι να φορέσει. Τα παπούτσια που καταστρέφονται παρατημένα σε κάποια αποθήκη ανήκουν σε αυτόν που περπατά ξυπόλητος. Τα χρήματα που  σου περισσεύουν ανήκουν σε αυτόν που τα χρειάζεται. Έτσι, λοιπόν, όταν δε βοηθάς αυτούς που έχουν ανάγκη, είναι σαν να τους αδικείς.

(Μ. Βασιλείου, Στο ρητό του κατά Λουκά Ευαγγελίου “Καθέλω μου τας αποθήκας”, § 7)

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και όλοι όσοι βοηθήσατε,

Σας ευχαριστούμε για την τόσο πλουσιοπάροχη προσφορά αγάπης προς τους πρόσφυγες της Μυτιλήνης που έφτασε σε πανω από 15 κιβώτια με ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες, αδιάβροχα και άλλα είδη.

WP_20151116_002

Θα σας, παρακαλούσαμε να συμβάλετε στη στήριξη των προσφύγων?μεταναστών, που φιλοξενούνται προσωρινά στα νησιά του Β. Αιγαίου κατόπιν έκκλησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.
Μπορούμε να δείξουμε όλοι την αλληλεγγύη μας προσφέροντας τα παρακάτω είδη:
  κουβέρτες,
  αδιάβροχα,
  ρούχα,
  παπούτσια και κάλτσες για όλες τις ηλικίες, όπως επίσης και
  φάρμακα
έως τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής του Σχολείου

Δρ Αναστάσιος Ξανθόπουλος

Δείτε το βίντεο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες