Πανελλήνιος διαγωνισμός Φυσικών “Αριστοτέλης”

Afisa_diag_2018

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού “Αριστοτέλης” (θέματα και λύσεις προηγούμενων ετών), για τους μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων του οποίου η πρώτη φάση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8/3/2018.  Η β’’ φάση του Διαγωνισμού θα διενεργηθεί στις 19/05/2018 σε εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Καλή επιτυχία στις μαθήτριες και τους μαθητές μας που θα διαγωνιστούν και φέτος. 

3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Από το 1992 θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ να εορτάζεται η 3η του Δεκέμβρη ως Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Το θέμα του φετινού εορτασμού έχει τίτλο: “Μετασχηματισμός προς μια υποστηρικτική και ανθεκτική κοινωννία”.

 

 

 

 

1_ESAMEA 3DEC v1 500x417Το σχολείο μας τιμά την ημέρα αυτή υλοποιώντας το πρόγραμμα του Κέντρου Ημέρας Αυτισμού Ν. Καστοριάς «Κατανοώντας τους φίλους».

 

 

 

Δείτε το βίντεο που εξηγεί τι είναι η πολυζητημένη δυσλεξία.

 

3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Από το 1992 θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ να εορτάζεται η 3η του Δεκέμβρη ως Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Το θέμα του φετινού εορτασμού έχει τίτλο: “Η ένταξη μετράει, πρόσβαση και ενδυνάμωση για ανθρώπους όλων των ικανοτήτων”.

Το σχολείο μας τιμά την ημέρα αυτή με σχετικές δράσεις σε κάθε τάξη με πρωτοβουλία της δασκάλας του Τμήματος Ένταξης, κ. Ευγενίας Ζηκούλη.

Δείτε το βίντεο που εξηγεί τι είναι η πολυζητημένη δυσλεξία.

Διαβάστε το μήνυμα του Υπουργού Π.Ε.Θ. κ. Νίκου Φίλη για την ημέρα αυτή.

1_ESAMEA 3DEC v1 500x417

3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

snΗ 3 η Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα πρέπει να αποτελεί για όλους μας ημέρα προβληματισμού και περισυλλογής.

Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, έχει σχεδιάζει δράσεις ευαισθητοποίησης για τους μαθητές όλων των τάξεων.

Η φετινή ημέρα έχει θέμα: “Αειφόρος ανάπτυξη: Η υπόσχεση της Τεχνολογίας”

Περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, ή ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, ζουν με αναπηρίες. Συχνά, δεν γνωρίζουμε τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που ζουν με αναπηρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. 
Η πρώτη Παγκόσμια Έκθεση για την αναπηρία αποκαλύπτει ότι από το ένα δισεκατομμύριο άτομα με ειδικές ανάγκες παγκοσμίως, το ένα πέμπτο εξ αυτών, δηλαδή 110-190 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινότητα τους. Επιπλέον, το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζεται άμεσα από την αναπηρία, όπως οι άνθρωποι που τους φροντίζουν και τα μέλη της οικογένειας. την Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο. Τα στοιχεία στηρίζονται σε ποσοστά του Παγκόσμιου Οργάνισμού Υγείας και των επίσημων φορέων του κράτους.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία ανέρχεται σε 37 εκατομμύρια άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού.

Τα άτομα με αναπηρία διαθέτουν χαρίσματα και ταλέντα τα οποία αναδεικνύονται μέσα από την δημιουργικότητά τους σε πολλούς τομείς όπως ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η πολιτική και θα πρέπει να τυγχάνουν ίσης και δίκαιης μεταχείρισης. Οφείλουμε όλο το χρόνο να θυμόμαστε τα άτομα με “ιδιαίτερες ικανότητες” , να τους δείχνουμε την αγάπη, το σεβασμό και την στοργή. Επίσης θα πρέπει να τα ενθαρρύνουμε για ανάληψη ενεργών ρόλων σε όλα τα επίπεδα κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής δραστηριότητας. Με το βλέμμα στραμμένο στα δικαιώματα και στις ανάγκες των συμπολιτών μας, ας αξιώσουμε ισότητα και σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Συμμετέχουμε, τέλος και στην  σχετική Ημερίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Καστοριάς.

Δείτε το Φυλλάδιο με το πρόγραμμα της Ημερίδας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δείτε ακόμη:

 

 

Παιδικά παραμύθια και ιστορίες στην ελληνική νοηματική γλώσσα

Παραμύθια στη νοηματικήΑκούστε, μεταφορικά, αν έχετε πρόβληματα ακοής, τις «Δεκαεπτά Ιστορίες στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα», ή κυριολεκτικά, αν δεν έχετε, και εξασκήστε τον προφορικό σας λόγο (ακρόαση). Περιλαμβάνει επιλεγμένες ιστορίες από τα Ανθολόγια της Δ΄ και της Ε΄ Δημοτικού, που είναι βασισμένες στην προφορική παράδοση, μύθους του Αισώπου και ανέκδοτα και την απόδοση μιας ιστορίας χωρίς λόγια.

Τρίγωνα Κάλαντα και έτσι…

Τα Χριστούγεννα δείχνουμε την αγάπη μας σε όλους!

Δείτε (κάντε κλκ στην παρακάτω εικόνα) το κλασικό χριστουγεννιάτικο κομμάτι “Τρίγωνα Κάλαντα” “τραγουδισμένο” και στην ελληνική νοηματική γλώσσα από τη δασκάλα του Ολοήμερου Τμήματος κα. Μαίρη Κωτσοπούλου. Το ίδιο τραγούδι θα ερμηνεύσουν στη νοηματική μαθητές του Ολοήμερου Τμήματος στη σχολική γιορτή των Χριστουγέννων το απόγευμα της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2013.

Ελάτε να τους θαυμάσετε ζωντανά.

kal

Η αφίσα των Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων για την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

DENTROΟι Δ΄, Ε΄, &  ΣΤ΄τάξεις γιόρτασαν στις 3 Δεκεμβρίου την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» με την παραπάνω κατασκευή ενός θαυμάσιου πολυτροπικού κειμένου. 

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους δασκάλους τους, κα. Σοφία Μαυρουδή, κ. Κοσμά Μπίρτσο και  κ. Γιώργο Μπεροπούλη για την τόση ευαισθησία τους. 

Ημερίδα για τον Αυτισμό

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σας προσκαλούν σε Ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Παρασκευή 29/11/2013 στις 6.30 μ.μ. με Θέμα: «Γνωριμία με τον αυτισμό» και ομιλήτρια την επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Αυτισμό κα. Κόλκα Αλεξάνδρα.

disable