Κοινωνική προσφορά

Το σχολείο μας συνεχίζοντας τις δράσεις περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης πρόσφερε στον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου “Η Αντηρίδα” μια σημαντική ποσότητα πλαστικών καπακιών που ανακύκλωσαν οι μαθήτριες και οι  μαθητές μας, προκειμένου κάποιος συνάνθρωπός μας να αποκτήσει το αναπηρικό αμαξίδιο που χρειάζεται. 

Είναι η τρίτη φορά την τρέχουσα σχολική χρονιά που παραδίδουμε υλικό για τον παραπάνω σκοπό σε συλλόγους που το έχουν ανάγκη.

Τη μεταφορά και παράδοση της ποσότητας των υλικών στη Θεσσαλονίκη έκανε με δική του εθελοντική πρωτοβουλία ο εξαιρετικός συνάδερφος κ. Μπίρτσος Κοσμάς. 

Και, φυσικά, συνεχίζουμε κάνοντας την προσφορά τρόπο ζωής... 

Γιορτή Χριστουγέννων

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. λόγω προγραμματισμένης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή του σχολείου.

Happy-Holidays

Η ανακύκλωση συνεχίζεται…

Το σχολείο μας παρέδωσε για μία ακόμη φορά μια σημαντική ποσότητα από πλαστικά καπάκια στον Δήμο μας, προκειμένου να συμβάλει στην αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Χαιρόμαστε που ο συνδυασμός ενός περιβαλλοντικού και ενός κοινωνικού σκοπού συνεχίζει να κινητοποιεί τις μαθήτριες, τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Και, φυσικά, η ανακύκλωση συνεχίζεται…

 

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο!

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων επιφύλασσε μια γευστικότατη έκπληξη για τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Το τελευταίο δίωρο της Τσικνοπέμπτης μοίρασε σουβλάκια, πανσέτες, λουκάνικα και αναψυκτικά. Το τσικνίσαμε, λοιπόν, κανονικά χάρη στον απελθόντα πρόεδρο κ. Θωμά Ζήση, τον συνήθη ύποπτο πάτερ Λεωνίδα Μπάρδο, τον αγαπητό κ. Κώστα Κυβεντίδη, και τον “επίτιμο” πρώην πρόεδρο και πάντα παρόντα στις δράσεις του σχολείου, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, οι οποίοι έβαλαν τα δυνατά τους πάνω από την ψησταριά! Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου και όλους τους γονείς του σχολείου για την όμορφη γιορτούλα. 

Πάρτε μια γεύση... Και του χρόνου με υγεία! 

Κοπή βασιλόπιτας 2017

Την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο η κοπή της βασιλόπιτας για το 2017 παρουσία του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Θωμά Ζήση, και του γραμματέα, πάτερ Λεωνίδα Μπάρδου, ο οποίος τέλεσε και τη σχετική ευχή. 

Εφτά μαθητές -ένας από κάθε τμήμα- ήταν οι τυχεροί για τη φετινή που πήραν τα δώρα τα οποία ήταν, όπως κάθε χρόνο, προσφορά του Συλλόγου.

Καλή χρονιά σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές μας!

  • Κοπή πίτας Συλλόγου Γονέων 2017
  • wowslideshow
Κοπή πίτας Συλλόγου Γονέων 20171 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
wow slider by WOWSlider.com v8.6

“Παράδειγμα προς μίμηση οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού”

Ο τίτλος του άρθρου δεν είναι δικός μας, είναι της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, όπως και το κείμενο που ακολουθεί. Τους ευχαριστούμε θερμά για τα καλά τους λόγια.

  • Παράδοση τροφίμων στην Αγία Παρασκευή
  • bootstrap slider
Παράδοση τροφίμων στην Αγία Παρασκευή1 2 3 4 5
wowslider.net by WOWSlider.com v8.6

Τρόφιμα για τους φτωχούς συμπολίτες μας παρέδωσαν μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, στην Τράπεζα Τροφίμων του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής. Οι μικροί μαθητές συνέλεξαν τρόφιμα μακράς διαρκείας και πρώτης ανάγκης καθώς και 100 λίτρα λάδι, και τα πρόσφεραν στην τοπική μας Εκκλησία, προς ανακούφιση των αναξιοπαθούντων. Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας ευχαριστεί και συγχαίρει τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς τους και εύχεται να χαρίζει σε όλους ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός την υγεία, το φωτισμό και τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος και η πράξη τους αυτή να βρει μιμητές στον καθένα μας.

Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση

Η θεατρική παράσταση του σχολείου «Το φάντασμα των Χριστουγέννων» ολοκλήρωσε χθες τον κύκλο των παραστάσεών της.  Ομολογουμένως, το πλήθος του κόσμου και τις τρεις βραδιές ήταν πάνω από τις προσδοκίες μας επιβεβαιώνοντας ότι αξίες όπως η κοινωνική αλληλεγγύη και η αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας, που πρεσβεύει ιδιαίτερα η γιορτή των Χριστουγέννων, η γιορτή της ενανθρώπισης του Κυρίου, είναι ζωντανές στη συνείδηση των Ορθόδοξων Ελλήνων. Εκτός από το άυλο μήνυμα, όμως, πετύχαμε με την έμπρακτη γενναιοδωρία όλων των συμπολιτών που ευαισθητοποιήθηκαν και ήταν κοντά μας αυτό το τριήμερο, να συγκεντρώσουμε και μια σημαντική ποσότητα τροφίμων που θα ανακουφίσει μέσω της τοπικής εκκλησίας και των κοινωνικών δομών του Δήμου μας αρκετές δεκάδες αναξιοπαθούντων συνδημοτών μας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου ευχαριστεί θερμά όσους εργάστηκαν εθελοντικά για την επιτυχή αυτή κατάληξη και αισθάνεται την ανάγκη να μοιραστεί μαζί σας τη μεγάλη ικανοποίηση και χαρά που του προκάλεσε η αθρόα ανταπόκριση και κινητοποίηση τόσων ανθρώπων στο κάλεσμά του.

Η παράσταση έλαβε τέλος, όμως, η κοινωνική προσφορά του σχολείου θα συνεχιστεί!

Με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας τροφίμων της τοπικής εκκλησίας.

Σας περιμένουμε όλους!

Καλά Χριστούγεννα!