Έρευνα -Μηδενική Πείνα, για έναν καλύτερο κόσμο

In action for a better world

Ελληνική Εβδομάδα Δράσης για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, 18-26 Σεπτεμβρίου.
Action for a Better World – Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο.
Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, η Στ΄Τάξη του σχολείου μας, με τη δασκάλα τους Καίτη Καζακλάρη, πραγματοποίησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα,  την Τετάρτη 23/9/2020 και την Πέμπτη 24/9/2020 σε σύνολο μαθητών 87.

Την Τετάρτη, το φαγητό που μαζεύτηκε στον ειδικά διαμορφωμένο κάδο ήταν 500 γραμμάρια, μόνο όμως από το κολατσιό των παιδιών.

 

Την Πέμπτη  το φαγητό που συγκεντρώθηκε ήταν 2.100 γραμμάρια συμπεριλαμβανομένου και του μεσημεριανού φαγητού.

 

Το παρακάτω γράφημα δείχνει τα στοιχεία της έρευνας:

Μελετώντας τα παραπάνω στοιχεία διαπιστώνουμε πως το κάθε παιδί, από το σύνολο των 87, πετάει καθημερινά 6 γραμμάρια φαγητού από το κολατσιό του και 24 γραμμάρια από κολατσιό και μεσημεριανό μαζί.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η ίδια έρευνα και στο σπίτι των παιδιών με συμμετοχή ολόκληρης της οικογένειας. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά καθώς το 50% των συμμετεχόντων οικογενειών δεν πετάνε καθόλου φαγητό. Το παρακάτω γράφημα αποτυπώνει τα στοιχεία της έρευνας:

Μέσα λοιπόν από αυτή την έρευνα στέλνουμε ηχηρό το μήνυμα πως οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Άργους Ορεστικού και οι οικογένειές τους δεν πετάνε το φαγητό που τους περισσεύει, αλλά το διαχειρίζονται με διαφορετικό τρόπο έτσι ώστε να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

Όλοι μαζί στον αγώνα για μηδενική πείνα στον πλανήτη μας!!!!