Η Σχολική μας Βιβλιοθήκη αναβαθμίζεται…

Ο χώρος της σχολικής Βιβλιοθήκης του σχολείου μας αλλάζει εικόνα, εξοπλίζεται και γίνεται πιο ελκυστικός αλλά και περισσότερο λειτουργικός για τους μαθητές μας.

Με την ευγενική αλλά και ουσιαστική χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αγοράστηκαν 8 καρέκλες, 6 σκαμπό και 2 σετ επίπλων για μικρότερα παιδιά, αποτελούμενα από ένα ξύλινο τραπεζάκι και 4 σκαμπό το καθένα. Ακόμα εμπλουτίσαμε τη λίστα των βιβλίων μας με 19 νέα βιβλία και εξοπλιστήκαμε με ένα τρίποδο για βιντεοκάμερα, προκειμένου να μαγνητοσκοπούμε τις διάφορες εκδηλώσεις μας.

Ειλικρινά ο χώρος της Βιβλιοθήκης έχει αλλάξει  πολύ. Τα παιδιά ενθουσιάστηκανκαι περνούν περισσότερες διδακτικές ώρες μέσα σ΄αυτόν τον  χώρο. Οι παρακάτω εικόνες μιλούν από μόνες τους

Ένα μεγάλο και θερμό ευχαριστώ στους γονείς για την προσφορά τους είναι πολύ λίγο. Η ικανοποίηση των παιδιών νομίζω πως είναι η καλύτερη ανταμοιβή!

Σας ευχαριστούμε γονείς και σας θέλουμε πάντα κοντά μας!!!

28η Οκτωβρίου 1940

28η Οκτωβρίου 1940

Ημέρα Μνήμης, Ημέρα Γιορτής, Ημέρα Εθνικής Υπερηφάνειας. 

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που γιορτάζει την είσοδο της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!! 

Με παράδοση Σημαίας, με ομιλίες, με παρουσιάσεις, με καλλιτεχνικές δημιουργίες, αλλά και μια καταπληκτική έκθεση εφημερίδων της εποχής (από το προσωπικό αρχείου του εκπαιδευτικού μας, Κοσμά Μπίρτσου ) γιορτάσαμε την Εθνική μας Επέτειο!! 

Συγχαρητήρια σε όλους τους άξιους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, που σε πρωτόγνωρες συνθήκες, τίμησαν την 28η Οκτωβρίου 1940 και διατήρησαν υψηλό το φρόνημα!! 

Xρόνια πολλά κι ελεύθερα!!! Χρόνια πολλά και ελεύθερα!!

Ημέρες Erasmus 2020

Τρεις μέρες εορτασμού του προγράμματος Erasmus+ στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο. 

Το Erasmus είναι… φιλία, συνεργασία, ανακάλυψη, καινοτομία, ταξίδι, διδασκαλία, μάθηση, μοίρασμα, κοινωνικοποίηση, δημιουργία, εκπαίδευση, εμπειρία και ένα σωρό, άλλα, θαυμάσια πράγματα ❤. 

Γιορτάζουμε τις #ErasmusDays2020 στο σχολείο μας, με μια έκθεση φωτογραφιών, από το διαγωνισμό φωτογραφίας 2019, με τίτλο “Ο κόσμος γύρω μας” που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus “Υoung European Journalists” (2017-2020, 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς). 

Διαχέουμε τις καλές πρακτικές, συνδέουμε τους μαθητές μας και τα σχολεία μας και τους δίνουμε κίνητρα να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Προγραμματίζουμε , παίζοντας!

Συνεχίζουμε τις δράσεις μας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού και Κωδικοποίησης, με “προγραμματισμό χωρίς οθόνες”.Στην αυλή του σχολείου, τηρώντας τις φυσικές αποστάσεις, μαθαίνουμε βασικές αρχές προγραμματισμού, παίζοντας!!

 

 

 

Εικαστική δωρεά

” Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την , εικαστική δωρεά του κ. Νικόλαου Αρμουτάκη, για την αισθητική αναβάθμιση του προθάλαμου του σχολείου μας.
Μαζί με τα υπόλοιπα έργα του, που επίσης κοσμούν το συγκεκριμένο χώρο, και αποτελούν δωρεές των προηγούμενων ετών, η αναπαράσταση του Παρθενώνα της Ακρόπολης της Αθήνας, αποτελεί ένα έργο που εξυμνεί το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και το μεγαλείο της αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής.
Εκφράζουμε την εκτίμηση μας, έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης και προσβλέπουμε στην εθελοντική αρωγή και μελλοντικά. Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και ευημερία”!
Η Διευθύντρια
Aλεξάνδρα Μιχαλοπούλου
Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Eορτασμός Μακεδονικού Αγώνα

Τμηματικά, με ομιλίες και παρουσιάσεις, και με τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα στο σχολείο μας!

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς μας!