Λειτουργία Σχολικής Βιβλιοθήκης

1oArgos_0634Η δανειστική βιβλιοθήκη του 1ου Δημοτικού Σχολείου λειτουργεί και φέτος. Από τις 4 Οκτωβρίου 2013 έως και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2014, χρονικό διάστημα δηλαδή 2 μηνών περίπου, δανείστηκαν προς τους μαθητές του σχολείου 309 βιβλία τα οποία αναλογούν στα 2,91 βιβλία ανά μαθητή/τρια του σχολείου μας και στα 34,33 βιβλία ανά ημέρα λειτουργίας.  Αναλυτικά:

 Α΄ τάξη: Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στη βιβλιοθήκη και μάλιστα δανείστηκαν 13 βιβλία, στο πρώτο δίμηνο. Το μέλλον τους στη βιβλιοθήκη προοιωνίζεται ιδιαίτερα ευοίωνο, με δεδομένο ότι στο τέλος του β΄ σχολικού τριμήνου θα έχουν κατακτήσει και το μηχανισμό ανάγνωσης.

 Β1΄ τάξη: Το Β1 τμήμα του σχολείου μας, δανείστηκε 16 συνολικά βιβλία, τα οποία αναλογούν στα 1,14 βιβλία ανά μαθητή του τμήματος και αποτελούν το 5% των συνολικά δανεισμένων βιβλίων της βιβλιοθήκης μας.

Β2΄ τάξη: Το Β2 τμήμα του σχολείου μας, δανείστηκε 69 συνολικά βιβλία, τα οποία αναλογούν στα 4,93 βιβλία ανά μαθητή του τμήματος και αποτελούν το 22% των συνολικά δανεισμένων βιβλίων της βιβλιοθήκης μας. Είναι οι πρωταθλητές του σχολείου μας, μέχρι τώρα.

Γ΄ τάξη: Η Γ΄ τάξη του σχολείου μας, δανείστηκε 41 συνολικά βιβλία, τα οποία αναλογούν στα 3 βιβλία ανά μαθητή της τάξης και αποτελούν το 13% των συνολικά δανεισμένων βιβλίων της βιβλιοθήκης μας.

 Δ΄ τάξη: Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας, δανείστηκε 74 συνολικά βιβλία, τα οποία αναλογούν στα 4,11 βιβλία ανά μαθητή της τάξης και αποτελούν το 24% των συνολικά δανεισμένων βιβλίων της βιβλιοθήκης μας.

Ε΄ τάξη: Η Ε΄ τάξη του σχολείου μας, δανείστηκε 18 συνολικά βιβλία, τα οποία αναλογούν στα 1,5 βιβλίο ανά μαθητή της τάξης και αποτελούν το 5% των συνολικά δανεισμένων βιβλίων της βιβλιοθήκης μας.

 ΣΤ΄ τάξη: Η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας, δανείστηκε 78 συνολικά βιβλία, τα οποία αναλογούν στα 4,333 βιβλία ανά μαθητή της τάξης και αποτελούν το 25% των συνολικά δανεισμένων βιβλίων της βιβλιοθήκης μας.

Οι υπεύθυνοι της δανειστικής βιβλιοθήκης

Γεώργιος Μπεροπούλης & Γεώργιος Μπίζιος

Ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό συγχαίρουν τους μαθητές και μαθήτριες για τη διάθεση φιλαναγνωσίας που τους διακρίνει και επιφυλάσσονται για την απονομή «βραβείων» προς τους ιδιαίτερα βιβλιοφάγους.