Διαγωνισμός Μαθηματικών του ΠΤΔΕ Φλώρινας

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/5/2015 στο σχολείο μας και ώρα 11.00 π.μ. αλλά και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς (Απέναντι από τη Μητρόπολη).

Ο διαγωνισμός αυτός έχει γίνει θεσμός στη Δυτική Μακεδονία και πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Σκοπός του διαγωνισμού αυτού δεν είναι η διάκριση των αρίστων, αλλά η παιδαγωγική επιδίωξη να κάνουμε τα νέα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα μαθηματικά και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Πιστεύουμε πως τα μαθηματικά αποτελούν σημαντικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού, αλλά δυστυχώς αυτή η διάσταση τους έχει αγνοηθεί από την ελληνική κοινωνία και την εκπαίδευση. Θα βραβευθούν όλοι οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, ανεξαρτήτως επιδόσεων.

Δείτε θέματα και λύσεις προηγούμενων διαγωνισμών.

Διαβάστε ακόμη…

Τα θέματα του διαγωνισμού θα επιλεγούν από την τράπεζα θεμάτων που υπάρχει στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας από ομάδα του Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή της συντονιστικής επιτροπής του Διαγωνισμού. Τα γραπτά των μαθητών θα εξεταστούν από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών.

Ο φετινός διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στην Ευτόκιο τον Ασκαλωνίτη, γνωστή και σημαντική προσωπικότητα της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής παράδοσης.

Θα θέλαμε επίσης να σας πληροφορήσουμε ότι στο δικτυακό τόπο των μαθηματικών της φύσης και της ζωής:  http://mathslife.eled.uowm.gr/ φιλοξενείται το πρόβλημα της εβδομάδας. Τα προβλήματα απευθύνονται κυρίως σε μαθητές Ε΄ και Στ? Δημοτικού, αλλά καθένας μπορεί να δοκιμάσει. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να τα εκτυπώσει ο δάσκαλος της τάξης ή να προτείνει στους μαθητές να επισκεφτούν τη σελίδα. Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε τη λύση του προηγούμενου προβλήματος. Επίσης στην ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύονται και τα θέματα των παλιότερων διαγωνισμών με προτεινόμενες λύσεις τους.