Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

To σχολείο μας δίνει το παρών στην  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού- European Week of Sport – #BeActive 2020, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 23/9 και θα διαρκέσει έως τις 30/9.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, φέτος εναρμονίζεται με την 7η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που πραγματοποιείται στα σχολεία όλης της χώρας την Παρασκευή 25/9/2020.

Λόγω των μέτρων που αφορούν την πανδημία, δεν πραγματοποιήθηκαν  μαζικές αθλητικές δραστηριότητες αλλά μικρές, συμβολικές δράσεις ανά τμήμα, που σκοπό είχαν να μεταδώσουν το μήνυμα: Αθλούμαι-Μένω Υγιής –Μένω Ασφαλής” .

Στις συμβολικές δράσεις συμμετείχαν οι μαθητές ( με την εποπτεία των δασκάλων τους και την καθοδήγηση της δασκάλας της Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κας Ελένης Σαρρή) αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που υιοθέτησαν την ¨Ημέρα της Αθλητικής Ενδυμασίας”  **Sport Uniform Day**!

Έτσι, σήμερα Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020:

✅ Ερχόμαστε με αθλητικά ρούχα και παπούτσια 👟👕
✅ Βρίσκουμε λίγα λεπτά για διάλειμμα από την καθιστική μας εργασία και κάνουμε διατατικές ασκήσεις για να φτιάξουμε τη στάση του σώματός μας.
✅ Χρησιμοποιούμε τις σκάλες για τη μετακίνησή μας μεταξύ των ορόφων.

Παράλληλα, η Στ’ τάξη, με τον δάσκαλο της Αγγλικής Γλώσσας, κ. Φέρας Ζαγιέντ πραγματοποίησε μια διδασκαλία σε εξωτερικό χώρο, μεταδίδοντας το μήνυμα ” Be active, Be safe – Αθλούμαι, Μένω Υγιής”

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες, έγινε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας!