Η διατροφική αξία του αυγού

eggΤο αυγό είναι μια τροφή με μεγάλη διατροφική αξία.

Είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμινών (A, D, E, και του συμπλέγματος Β, ιχνοστοιχείων ( Σιδήρου, Ψευδαργύρου, Ιωδίου, Φωσφόρου, Καλίου).

Είναι χαμηλού σε ποσοστό λίπους. Έχει λίγες θερμίδες.

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία της όρασης, του εγκεφάλου, της καρδιάς. Προστατεύει το σώμα από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Η διατροφική του σύνθεση το κάνει πολύτιμη διατροφή για παιδιά, εφήβους, εγκύους, αθλητές και όσους θέλουν να χάσουν βάρος.

Συνοδεύεται με κάποιο φρούτο ή χυμό για την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Απαγορεύεται σ’ όσους έχουν αλλεργία.