Εκπαιδευτικοί

Ο  Διευθυντής του σχολείου: Αναστάσιος Ξανθόπουλοs (PhD, MEd)

xanthopoulos

Υπηρετεί ως Διευθυντής του Σχολείου από τον Αύγουστο του 2011.

Σπουδές


 2010: Αναγορεύτηκε διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ομόφωνα άριστα).

Τίτλος διδακτορικής διατριβής: «Αξιολόγηση των δομικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών των σχολικών εγχειριδίων νεοελληνικής γλώσσας του δημοτικού σχολείου»

2005: Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Παιδαγωγική  του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.Την ακαδημαϊκή χρονιά 2002-?03 πήρε υποτροφία του Ι.Κ.Υ. ως πρώτος μεταπτυχιακός φοιτητής. Βαθμός:  Άριστα, 9,68.

Τίτλος μεταπτυχιακής εργασίας: «Η επικοινωνιακή προσέγγιση στη γλωσσική διδασκαλία. Απόψεις και πρακτικές των δασκάλων της Δυτικής Μακεδονίας»

1991: Πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος  Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Βαθμός: Λίαν Καλώς: 8,05.

1987: Απολυτήριο από το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού. Βαθμός: Άριστα, 18 και 9/11.

 • Γνωρίζει άριστα Αγγλικά
 • Έχει πιστοποιηθεί στα προγράμματα επιμόρφωσης Α΄ και Β΄ επίπεδου του ΥΠΠΕΘ για τις ΤΠΕ στην εκπαίδευση.
 • Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε αρκετά συνέδρια και έχει δημοσιεύσεις σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε αναλυτικά το βιογραφικό του.
 Τηλ. Οικίας: 24670 42302
Τηλ. Σχολείου: 24670 42263
Εmail: anaxa@sch.gr 
Προσωπική ιστοσελίδα http://www.tasos.mysch.gr
Οι δάσκαλοι του σχολείου (ΠΕ 70) Σχ. Έτος 2017-2018
   1. Μπίζιος Γεωργιος (ΣΤ΄ τάξη)

Γεώργιος Μπίζιος

Υπηρετεί με οργανική θέση στο σχολείο.

Το τρέχον σχολικό έτος είναι υπεύθυνος της ΣΤ΄ τάξης.

Γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 1971 στην Καστοριά. Δυο χρόνια μετά η οικογένειά του μετακόμισε στο Άργος Ορεστικό.

Φοίτησε στο 3ο και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας και το 1989 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο της πόλης μας με βαθμό 18.

Το ίδιο καλοκαίρι εισήχθη στην Οικονομικό Τμήμα της Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά το «μικρόβιο» του δασκάλου που είχε από μικρός τον οδήγησε ξανά στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και το 1990 ήταν πρωτοετής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., από όπου και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1994.

Τον Οκτώβρη του 1998 διορίζεται στους Παξούς και υπηρετεί εκεί για 2 σχολικά έτη. Στη συνέχεια εργάζεται για ένα χρόνο στην Τροιζήνα και από το 2002 (με ένα αναγκαστικό όσο και θαυμάσιο διάλειμμα 2 ετών που υπηρέτησε με απόσπαση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού), βρίσκεται με οργανική θέση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει συμμετοχή σε πλήθος εργασιών αλλά και ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ε.Ι.Ν.). Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για θέματα περιβάλλοντος, αγωγής υγείας αλλά και πολιτισμού και τοπικής ιστορίας. Λογοτεχνία και φιλαναγνωσία αποτελούν βασικούς άξονες του παιδαγωγικού του προφίλ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην διαφορετικότητα και την ειδική αγωγή.

Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων ποικίλης θεματολογίας, ενώ ήταν εκ των εισηγητών στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη διάδοση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση (Αθήνα – 16 & 17 Οκτωβρίου 2004) με την εργασία «Δήμος Ορεστίδος Καστοριάς- Μια διαθεματική προσέγγιση».

Εισηγήσεις επίσης σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην τοπική ιστορία, αλλά και στις εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης του Άργους Ορεστικού που έγιναν το Φθινόπωρο του 2012.

Διατέλεσε για τρία χρόνια μη αιρετό μέλος στη διοίκηση του Νομικού Προσώπου στο οποίο υπάγεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Άργους Ορεστικού, χρονική περίοδο κατά την οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε διάφορες δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με στόχο πάντα την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Από το 2011 είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σαμαριναίων Άργους Ορεστικού.

Είναι παντρεμένος από το 2001 με την Αικατερίνη Καζακλάρη και έχουν μαζί μια κόρη κι ένα γιο.

Τηλ. οικίας: 24670 42791
Τηλ. σχολείου: 24670 42263
Εmail: gbizios@sch.gr

  1. Αικατερίνη Καζακλάρη (Ε΄ τάξη)

Αικτερίνη Καζακλάρη

Υπηρετεί με οργανική θέση στο σχολείο.

Το τρέχον σχολικό έτος είναι υπεύθυνη της Ε΄ τάξης.

Γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1972 στο Δίον Πιερίας όπου και φοίτησε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το 1989 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας Ν. Πιερίας με γενικό βαθμό 19 και 3/12.

Το 1990 εισάγεται με το θεσμό των Πανελληνίων Εξετάσεων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών, Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το οποίο και αποφοιτά 4 χρόνια αργότερα, το 1994 με γενικό βαθμό 7,82.

Τον Οκτώβρη του 1998 διορίζεται με την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ στους Παξούς, όπου και υπηρετεί 2 σχολικά έτη. Στη συνέχεια υπηρετεί μια σχολική χρονιά στην Τροιζήνα της Πελοποννήσου και το 2001 μετατίθεται στο νομό Καστοριάς. Την πρώτη χρονιά τοποθετείται οργανικά στην Κολοκυνθού και μετά από2 χρόνια τοποθετείται οργανικά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού στο οποίο εργάζεται μέχρι σήμερα.

Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά και έχει πάρει την πιστοποίηση Α΄ επιπέδου στις Νέες Τεχνολογίες.

Κατά τη διάρκεια της υπηρέτησής της στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση παρακολούθησε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο νομό Καστοριάς αλλά και σε άλλους νομούς της Ελλάδας, με θέματα που αφορούν στις Νέες Τεχνολογίες, Περιβαλλοντικά θέματα, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικά, Γλωσσικά και Ειδικής Αγωγής.

Παράλληλα συμμετείχε τον Οκτώβρη του 2004 στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ: «Η αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» σαν εισηγήτρια με θέμα «Δήμος Ορεστίδος Καστοριάς- Μια διαθεματική προσέγγιση» σε συνεργασία με εξαίρετους εκπαιδευτικούς του Άργους Ορεστικού.

Κατά το έτος 2009-2010 συμμετείχε ως συντονίστρια της Περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου, στο Εθνικό Διαθεματικό Δίκτυο που συντονίζει το Κ.Π.Ε Λιθακιάς Ζακύνθου με θέμα « Το σεισμικό τόξο που μας ενώνει».

Τον Απρίλιο του 2012 συμμετείχε ως εισηγήτρια στην ημερίδα με θέμα                      « Συνεκπαίδευση: μια πραγματοποιήσιμη ουτοπία» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ορεστίδος.

Όλα αυτά τα χρόνια εκπονεί προγράμματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, αγωγής υγείας και πολλά άλλα με τους μαθητές των τάξεών της αλλά και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες τάξεις.

Είναι παντρεμένη από το Σεπτέμβρη του 2001 με τον εκπαιδευτικό Μπίζιο Γιώργο και έχουν αποκτήσει δυο υπέροχα παιδιά, τη Φανή και τον Άγγελο.

Τηλ. οικίας: 24670 42791
Τηλ. σχολείου: 24670 42263
Εmail: kkaza@sch.gr
 • Σοφία Μαυρουδή (Α΄τάξη)
 • Κλεονίκη Βασιλειάδου (Β΄τάξη)
 1. Τζάτζης Κων/ντίνος (Γ΄τάξη) 
 2. Μπίρτσος Κοσμάς (Δ΄ τάξη)
 1. Ευγενία Ζηκούλη (Τμήμα Ένταξης)
 2. Μάρκος Βλάχος (Πρωινό & Ολοήμερο Τμήμα)
 3. Κούτκα Σμαρώ (Παράλληλη στήριξη)
Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων
 1. Μελίνα Καραταγλίδου (Αγγλικών) (Ολοήμερο)
 2. Κων/ντινα Καλλίνικου (Φυσικής Αγωγής) 
 3. Κων/ντινος Πεχλιβανίδης (ΤΠΕ)
 4. Αικατερίνη Τριανατφύλλου (Γερμανικών)
 5. Μαρία Νατσιάβα (Μουσική)

 

[..] το ιδεώδες του αληθινού δασκάλου, δεν είναι ρομαντική φαντασίωση ή κάποια ουτοπία χωρίς πρακτικό αντίκρισμα. […] Συχνά μένουν ανώνυμοι: απομονωμένοι δάσκαλοι και δασκάλες που αφυπνίζουν το χάρισμα ενός παιδιού ή ενός εφήβου, που στρώνουν το δρόμο σε μια εμμονή. Δανείζοντας ένα βιβλίο, μένοντας στην τάξη μετά το μάθημα, έτοιμοι να ανταποκριθούν σε όποιον τους αναζητήσει.

George Steiner, Τα μαθήματα των δασκάλων, σ.38 (Eκδ. scripta, Αθήνα, 2011)

 

Α